22/10/2020

Na het succes van de wijnactie 2019 en 2021 organiseert Lionsclub Den Helder dit jaar opnieuw een wijnactie met als goede doel het lokale hospice en nu ook Muziekids. In maart van dit jaar heeft de club een cheque van € 4.400 aan Anita Hoedjes mogen overhandigen, de opbrengst van de wijnactie van eind vorig jaar. Dit jaar hoopt de club dat bedrag minimaal te evenaren maar uiteraard het liefst ruim te overtreffen.

In 2003 namen Anita Hoedjes en Henk Prins het initiatief om in Den Helder een hospice te realiseren. De eerste gasten van Hospice Den Helder konden in 2005 worden verwelkomd. Een hospice is een plaats waar specifiek voor de allerlaatste levensfase liefdevolle zorg wordt verleend. Die zorg wordt geboden door een medisch team en een grote groep gedreven vrijwilligers. De laatste jaren heeft het hospice zijn terminale zorg uitgebreid tot thuiszorg en gastzorg, thans opererend onder de naam Zorg aan Zee.

Muziekids is klein begonnen. In eerste instantie gingen de initiatiefnemers met een trolley met instrumenten langs de kinderen in de ziekenhuizen: troubadouren. Op deze manier konden ze iets betekenen voor de ernstig zieke kinderen die voor langere tijd in het ziekenhuis verbleven. Dit was de basis voor Muziekids. De doelstelling van Muziekids is muziek maken onder professionele begeleiding in het ziekenhuis in een speciaal daarvoor bestemde ruimte en met speciale middelen om een lach op het gezicht van een kind te toveren. Zo valt de stilte van ziek zijn voor even weg.  De studio’s worden gerealiseerd in ziekenhuizen en hebben een herkenbare en toegankelijke entree waardoor de kinderen makkelijk kennis kunnen maken met allerlei instrumenten.  Het Noord-West Ziekenhuis in Den Helder wil met Muziekids graag een permanente studio realiseren en dat willen de Lions graag ondersteunen.

In dit door Corona getekende jaar herhaalt Lionsclub Den Helder haar wijnactie met mooie kwaliteitswijnen in verschillende prijsklassen. Naast een selectie van witte, rode en mousserende wijnen worden dit jaar ook geschenkkistjes met een selectie van wijnen aangeboden. Van iedere doos en kistje wijn die wij als Lions Club Den Helder verkopen, gaat de volledige verdienste naar Zorg aan Zee of Muziekids.

Wij vragen u ons te steunen en mee te doen met deze wijnactie 2021: maak gebruik van deze link en u kunt uw wijnen eenvoudig en snel bestellen op onze website https://lionsdenhelder.nl/